Over de stichting

Wie zijn wij? Stichting SIA bestaat uit een groep enthousiastelingen die het superbelangrijk vindt om zich in te zetten jonge mensen met NAH! Met Stichting SIA richten we ons op 3 pijlers:

De stichting wordt geleid door een bestuur: voorzitter (Manon Kornmann), penningmeester (Sharief Baboe) en secretaris (Casper Steenbergen). Naast het bestuur hebben we verschillende projectgroepen die o.a. bestaan uit vrijwilligers en die uiteenlopende (sport)events organiseren, van sales tot marketing en de gehele organisatie. De samenstelling van de projectgroepen wisselt per event.

Sinds 2022 biedt Stichting SIA ook werkervaringsplekken aan voor jonge mensen met NAH. Zo kunnen jonge mensen met NAH (weer) langzaam wennen aan werken, kunnen ze opnieuw uitvinden waar hun interesse en talenten liggen en maken ze deel uit van een onwijs gezellig team!

Oprichting Stichting SIA

Stichting SIA is opgericht door Sivan Kornmann, een jonge man die vol in het leven stond maar in 2014 werd getroffen door meerdere TIA’s en een groot herseninfarct. Siv ging een lang revalidatietraject in waarin hij alles weer opnieuw moest leren (lopen, schrijven, praten, tellen, bewegen etc.). Er werd gezegd dat Siv niet meer zou kunnen sporten en werken. Zijn wereld stortte in want werk en voetbal was zijn lust en zijn leven. Een revalidatie van ruim 3 jaar volgde. In deze periode heeft Siv flinke dalen gekend, waaronder 13 operaties.

Uitgerevalideerd, en wat nu?

Tijdens de revalidatie werd pijnlijk duidelijk dat er weinig aandacht was voor niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij jonge mensen en ook na de revalidatie was de hulp niet toereikend. Na revalidatie belandde Siv – via professor Erik Scherder – in het project de Class van de Edwin van der Sar foundation (inmiddels overgenomen door de Hersenstichting). De Class biedt intensieve begeleiding van professionele jobcoaches, studiebegeleiders en sporttrainers. In de Class ontmoette Siv leeftijdsgenoten met NAH en hij zag hoe belangrijk het is dat er eindelijk weer iemand in je gelooft.

Steentje bijdragen

Ondertussen had Siv nog steeds het idee dat hij zijn steentje wilde bijdragen. Door zijn toelating tot de Class kwam Siv op het idee om een eigen stichting op te richten om geld in te zamelen om projecten – zoals de Class – te ondersteunen. Zo is het idee voor Stichting SIA, Siv in Actie ontstaan.

Met Stichting SIA, Siv in Actie hoopt Siv zijn steentje te kunnen bijdragen om jongeren met niet aangeboren hersenletsel weer toekomstperspectief te kunnen bieden. ‘Mijn motto is: wil je iets bereiken, kom dan in actie!’, aldus Siv. Samen met zijn partner, Manon Kornmann, heeft hij de Stichting SIA opgericht waarbij de letters SIA Sivan’s initialen zijn en in dit geval staan ze voor: Siv in Actie. Stichting SIA komt in actie voor jonge mensen met niet aangeboren hersenletsel.

De stichting

Het bestuur

Lisanne Stichting SIA website

Manon

Voorzitter

Wouter Stichting SIA website

Casper

Secretaris

Wouter Stichting SIA website

Sharief

Penningmeester

Het team

Wouter Stichting SIA website

Sivan

Duizendpoot |
Ambasssadeur

Lisanne Stichting SIA website

Irene

Eventmedewerker | Ambassadeur

Lisanne Stichting SIA website

Lisanne

Eventmedewerker | Ambassadeur

Wouter Stichting SIA website

Wouter

Eventmedewerker | Ambassadeur

Lisanne Stichting SIA website

Janneke

Webdesigner | Marketeer

Wouter Stichting SIA website

Paul

Speaker | Eventhost

De bestuursleden ontvangen geen salaris vanuit de stichting. Wel kunnen zij de gemaakte onkosten voor de stichting declareren bij de penningmeester.

Bekijk hier het formulier ‘Publicatieplicht ANBI Algemeen‘.

De stichting steunen met een donatie?