Interview Gait Alberts

9 juni 2021

Je hebt afgelopen jaar in valkenburg gefietst voor SIA en nu doe je ook mee met de ronde van Nederland (B4B). Wat was je insteek/motivatie?
Stichting SIA is opgericht door een goede vriend van mij Sivan die in september 2014 op 26-jarige leeftijd meerdere beroertes heeft gehad. Dit heb ik van dichtbij meegemaakt en ik vind het bijzonder hoe sterk hij hieruit is gekomen, waaronder het oprichten van zijn eigen stichting. Om dit mooie doel te ondersteunen en mezelf uit te dagen door te fietsen over de Limburgse heuvels en mee te doen aan de ronde van Nederland is echt een geweldige combinatie.

Hoelang fiets je al?
Vlak voordat de coronacrisis begon heb ik een fiets gekocht, dus dat is nu iets meer dan een jaar geleden. Doordat ik nu meer thuis ben dan anders vind ik het fijn om voldoende te bewegen en daarnaast zorgt het voor de nodige ontspanning na het werk.

Waar zou je graag nog eens willen fietsen?
Vorig jaar zijn we op vakantie geweest in Italië en hier hebben we een aantal mooie ritten gemaakt. Boven aan mijn lijstje staat nog wel de Stelvio. Ik heb vernomen dat het een super mooie klim is met een geniaal uitzicht.

Wil je Gait ook sponsoren?
Dat kan op deze pagina. Super bedankt!