Benefietwedstrijd CP Oranje VS Eldenia

7 januari 2019

Op vrijdag 15 juni 2018 organiseerde Stichting SIA een benefietwedstrijd tussen het CP-voetbalteam en Eldenia 3 waarbij de baropbrengst van de kantine aan Stichting SIA werd geschonken.

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese). In aanmerking komen ook voetballers die op latere leeftijd een hersenbloeding, herseninfarct of hersentumor hebben gehad. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op een kleiner voetbalveld, het doel is ook kleiner. Er wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA, waarbij enkele spelregels (géén buitenspel en inrollen) zijn aangepast.

Beide teams werden op vrijdagavond in de avondzon ontvangen op het terrein van V.V. Eldenia. Om 19:30 uur was de aftrap en na 4 keer 30 minuten voor ruim 250 toeschouwers gespeeld te hebben, klonk het eindsignaal. Het scorebord noteerde een eindstand van 5-9 maar de wedstrijd kende alleen maar winnaars. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Sivan een mooi shirt met zijn achternaam uitgereikt van de bondscoach. Dit shirt komt in de kantine van Eldenia te hangen. Tijdens de wedstrijd was het mogelijk om een lekker ijsje te halen bij de ijskar van Eataliano. Eataliano heeft de volledige opbrengst van de ijsverkoop aan Stichting SIA is geschonken. Frank van Haaften zorgde voor muziek tijdens de wedstrijd. Ook na de wedstrijd werd er nog gefeest in de kantine terwijl Frank voor muziek zorgde. Het was een prachtige avond met een mooie opbrengst voor Stichting SIA!